Nu testar vi Volvo EX30 – vad vill du veta om bilen?

Nu har Volvos minsting EX30 landat på de svenska vintervägarna. Under en vecka testkör vi bilen och ser hur Volvos första kinesiska modell klarar en svensk vinter. Vad undrar du om nya Volvo EX30? Nu har du chansen att få svar. 

Volvo EX30 är årets kanske hetaste bilnyhet i Sverige och Volvos första modell som är utvecklad från grunden som elbil. Det är också Volvos första modell som enbart tillverkas i Kina – åtminstone i något år till. Efter viss försening har bilen nu börjat levereras till de första köparna i Sverige och vi får möjlighet att testa den. 

I de första testerna som gjordes i Spanien i höstas fick bilen mycket beröm, men att komma hem till snö, is, snömodd, kyla och dåliga svenska vägar är något helt annat än släta spanska autostrador. Nu sätter vi Volvos minsta bil någonsin (förutom Volvo 66) på prov i den svenska vardagen i en vecka. 

Bilen innehåller många nyhet. Till exempel har Volvo flyttat alla högtalare till en ”soundbar”, en limpa framför instrumentpanelen. Av besparingsskäl har bilen heller inte något vanligt instrumentkluster, utan det är flyttat till skärmen i mitten av bilen. 

Vad undrar du om Volvo EX30? Vi har redan fått en del läsarmejl som till exempel undrar hur insteget till bilen känns eller hur litet bagaget egentligen är. Den version vi provar är den bakhjulsdrivna Single Motor Long Range. Nu har du chansen att fråga vad du vill om bilen (nästan i alla fall)! Hör av dig till [email protected]

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester