Nu kan du köpa Christian von Koenigseggs egen busbil

Nu kan du köpa Christian von Koenigseggs egen busbil. En Toyota GR Yaris med banpaket som ägts av von Koenigsegg säljs på auktion.

Christian von Koenigsegg är passionerat bilintressad och har en ganska stor privat bilsamling med en brokig skara bilar. Han har till exempel köpt tillbaka en av bolagets första Koenigsegg CCR från 2015 och har en Lotus Esprit V8. Till vardags lär han köra Tesla, men han är också ägare till den omskrivna busbilen Toyota GR Yaris sedan drygt ett år tillbaka. 

Bilen är utrustad med banpaket.

Nyligen lades Christian von Koenigseggs bil på auktion, uppger sajten Carscoops. Den finns nu ute till försäljning på Collecting Cars som uppger att Christian von Koenigsegg är en av två tidigare ägare till bilen. Den har förstås långt ifrån så brutala prestanda som en Koenigsegg, men en ettrig trecylindrig turbomotor på 265 hästkrafter sätter rejäl snurr på en liten Yaris. Bilen är fyrhjulsdriven och Toyota GR Yaris hör till de mest underhållande bilar du kan köra. 

LÄS MER: Mopeden har bara körts 2 km på 51 år – nu säljs den på auktion

Bilen har bara körts drygt 1000 mil.

Koenigseggs exemplar av busbilen har dessutom banpaket och har bara gått 1073 mil. Banpaketet innebär att bilen har Torsendiffar både i fram och bak, röda bromsok och en styvare fjädring. Bilen är lackad i den tuffa färgen Precious Black och har säten i svart läder och alcantara. Det finns inga uppgifter om att Koenigsegg skulle ha trimmat bilen, men vem vet? 

Toyotan har en trecylindrig motor precis som Koenigseggs kommmande modell Gemera.

Fartresurserna är fullt tillräckliga med 0-100 km/h på 5,5 sekunder och en toppfart på 230 km/h, men bilen skulle bli fullständigt frånåkt om den ställdes upp bredvid en Koenigsegg Jesko som har 1600 hästkrafter. 

Christian von Koenigsegg har blivit världsberömd genom sina innovativa tekniklösningar och geniala superbilar, och att han tidigare ägt bilen verkar ha en värdehöjande effekt. Helt nya skörda GR Yaris med banpaket går att köpa för 400 000 kronor, och med fem dagar kvar på auktionen är priset redan uppe i 328 000 kronor.