Nu har de första Tesla Model 3 från Kina har kommit till Sverige

Skepp ohoj! Här kommer Kina-Teslorna.
Tesla väntas ta tillbaka ledartröjan på elbilsmarknaden efter att den första båtlasten med kinesiska Model 3 nått Sverige
– De första Model 3 Standard Range+ med längre räckvidd från Kina har redan kommit hit, säger Maria Lantz, informationschef för Tesla i Sverige.

Tesla har blivit omkörda på elbilsmarknaden i Sverige av Volkswagen Model 3 i både oktober och november. Men nu laddar företaget för revansch i december, för att stärka positionen som Sveriges mest sålda elbil. En hel båtlast med de första Kinatilllverkade Tesla Model 3-bilarna för europeiska marknaden har anlänt till Zeebrugge i Belgien. 

Och de första Kinabilarna har redan kommit fram till Sverige. Modellen heter Model 3 Standard Range+. Bilarna har ett annorlunda batteri än tidigare, helt utan kobolt, och med något längre räckvidd. Batteriet är av typen lithiumjärnfosfat (LFP) och tillverkas av CATL, bilen har 44 mils räckvidd och kostar från 579 000 kr.

– De första Model 3 Standard Range+ med längre räckvidd från Kina har redan kommit hit, säger Maria Lantz, informationschef för Tesla i Sverige.

Även de första Model 3-bilarna med uppdaterat utseende har kommit från San Francisco så mycket talar för att Tesla kommer att få fina registreringssiffror såväl i Sverige som övriga Europa. Bilarna har svarta lister, svarta handtag, uppdaterad mittkonsol och längre räckvidd. De första uppdaterade bilarna har enligt Tesla nu nått Sverige och kommer inom kort att levereras till svenska kunder.

Köp din Tesla Model 3 online

Senaste nytt