Nu avslöjar Ford nyheterna i infotainmentsystemet SYNC

Annons

Ford avslöjar nu finesserna i sitt senaste infotainmentsystem Sync4. 
Systemet lär sig ägarens beteende genom maskininlärning och ger dig smarta förslag. Dessutom kan bilen konfigureras hemifrån redan före leverans. Nya elbilen Mustang Mach-E blir först ut.  
– Jag ser väldigt mycket fram emot nästa generations SYNC och den kommer passa perfekt i nya Mustang Mach-E som kommer till Sverige i början av nästa år. Den stora mängd möjligheter att personligen anpassa såväl nya SYNC som Mustang Mach-E gör det till en grymt spännande kombination som jag tror kommer passa perfekt för oss svenskar, säger Fords svenska presschef Erik Lindham till CarUp.

Med hjälp av maskininlärning kan Fords kommunikations- och underhållningssystem SYNC anpassa sig efter ägaren på en helt ny nivå. Systemet lär sig av förarens beteende för att sedan kunna ge smarta förslag. Den nya generationen av SYNC gör sin debut i den helt elektriska Mustang Mach-E. Ford presenterar då också fjärrstyrning som gör det möjligt för ägaren att konfigurera bilen hemifrån och redan före leverans.

Annons

Många bilägare vet det mesta om sin bil, men hur bra känner egentligen bilen oss? Snart kommer Ford-ägare kunna få personliga uppmaningar och förslag från sin bil. Allt från att ringa ett vanligt samtal till en påminnelse om ett träningspass, om det är en del av förarens vardagsrutiner. Mustang Mach-E är först ut med nästa generation av kommunikations- och underhållningssystemet SYNC, med ett snyggt och modernt gränssnitt som använder maskininlärning för att snabbt lära sig förarens preferenser. Systemet blir dessutom bättre med tiden tack vare trådlösa uppdateringar via molnet.

–Vi har arbetat hårt för att se till att den som äger en Mustang får en så personlig och uppkopplad körupplevelse som möjligt. Nästa generations SYNC är den smartaste versionen hittills och ju längre du äger din bil desto smartare blir systemet. Systemet är utformat för att kunna veta vad du behöver och när du behöver det, så att du bara kan luta dig tillbaka och njuta av bilfärden, säger Jan Schroll, ansvarig för uppkopplade fordon på Ford Europa.

Annons

Den nya generationen av SYNC har kodats om från grunden för att främja Fords människocentrerade designfilosofi. Det gör att mer än 80 fordonsinställningar kan anpassas i Mustang Mach-E, från temperatur till sittposition och belysning, vilket ger en personlig upplevelse av bilen. Med hjälp av en smartphone eller nyckelbrickan kan systemet identifiera enskilda förare redan innan de kommer in i bilen så att varje person kan få sin egen unika förarmiljö, körning och underhållning. Med tiden lär sig systemet att förstå förarens vanor och systemet personifieras ytterligare.

Nästa generation av SYNC har avancerad samtalsigenkänning som gör att föraren kan fokusera på körningen istället för att komma ihåg inställda kommandon. Systemet förstår naturligt vardagligt tal på 15 europiska språk, så föraren kan prata med sin bil och låta den styra allt från underhållnings- och navigeringsfunktioner till telefonsamtal. För att ge de bästa svaren på kommandon och frågor kompletterar SYNC med information från internetsökningar, så att uppgifter om närmaste restaurang eller affär blir så exakta och uppdaterade som möjligt.

Ett nytt navigationssystem hjälper till att minska restider, undvika onödiga stopp och ändra rutt vid köbildning. De senaste kartversionerna lagras alltid i bilen, så att navigeringen förblir effektiv även där mobiltäckningen svajar. Med hjälp av FordPass-appen kan föraren också snabbt och enkelt se var de lämnade sin bil, vilket är praktiskt i okända städer eller på stora parkeringsplatser.

SYNC förbättrar därtill upplevelsen för elbilsägare genom att ge råd om var och när de ska ladda under sina resor, och visa laddstationernas tillgänglighet och priser i realtid. Intelligent Range-tekniken ger även löpande uppdaterad information om återstående räckvidd, baserat på faktorer som trafik, vägunderlag, väder och data från andra Ford-elbilar som också är på samma vägar. Elbilsägarna kommer också ha tillgång till det största offentliga laddningsnätverket i Europa, IONITY.

Mustang Mach-E-ägare kommer kunna förkonfigurera många av inställningarna i sin nya bil redan före leveransen. Remote Vehicle Setup är en ny funktion från Ford som gör det möjligt för ägare att skapa en personlig profil där det går att förinställa regelbundna ivägkörningstider, komfort, batteriladdningsnivåer med mera. Det går också att anpassa de olika körlägena, Active, Whisper och Untamed. Inställningsprofilen sparas i molnet, så när ägaren hämtar sina nycklar och parar ihop sin smartphone med bilen för första gången läggs inställningarna in i den nya bilen. 

Annons

Köp din sync online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *