Bastubåt räddade norsk Tesla-förare

Ett surrealistiskt drama med en Tesla utspelade sig i Oslofjorden. Teslan körde rätt ut i vattnet och hamnade långt ut i fjorden. Otroligt nog kunde de åkande i bilen räddas ur det iskalla havet – av en bastuflotte. 
–  Det var overkligt, inte precis vad man förväntar sig när man är på jobbet. Men vi lyckades agera snabbt, säger skepparen på bastubåten till VG. 

Föraren till en Tesla trodde att han satt bilens växelväljare i parkeringsläge när han ställt bilen i närheten av Aker Brygge i Oslo igår. Men han råkade nudda gaspedalen och Teslan körde rätt ut i Oslofjorden och flöt vidare ut i vattnet. 
– Sedan körde den ut i vattnet. Det var en väldigt äcklig känsla, säger föraren till VG.no.

Bilen började snabbt ta in vatten och föraren och passageraren klättrade upp på taket. Men man kan ändå säga att de hade flyt. För i närheten fanns en bastubåt där franska turister satt och stekte sig i bastun. En av bastugästerna fick syn på Teslan.
– En av gästerna kom springande och larmade mig om att en bil ramlat i vattnet. Sedan gick jag på full gas mot personerna som kom klättrande ur bilen, säger bastuskepparen Nicholay Nordahl.

Här fiskas Teslan upp ur Oslofjorden av räddningstjänsten.

Bastubåten kommer fram till de två nödställda i Teslan precis när bilen sjunker mot botten. De lyckas rädda personerna ur vattnet, som var närmast nollgradigt, upp på bastuflotten och eftersom bastun var varm kunde de värma sig direkt. Bastubåten kunde navigera mot Akers Brygge där räddningstjänsten mötte upp. 
– De hjälpte faktiskt till att rädda våra liv, säger föraren av bilen till VG.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester