Norrmannens trumfkort: Personlig garanti från Elon Musk

Den norske Teslaägaren som haft sin bil på verkstaden i 5,5 år vann en förkrossande seger i Oslo Tingsrätt. Nu visar det sig att mannen fått en personlig garanti från Elon Musk via Twitter. Men trots Musks löfte misslyckades Tesla med att uppgradera mannens bil.

Fallet med den norska Teslaägaren som haft sin Tesla Model S på verkstad i 5,5 år har väckt stor uppmärksamhet. Nu har Oslo Tingsrätt avkunnat en dom som ger Teslaägaren rätt på de flesta punkter, uppger Motor.no

Det visar sig att mannen fått en personlig garanti via Twitter på att bilen, Tesla Model S P90D, skulle få samma egenskaper som den nya versionen S P100D. Men Tesla lyckades aldrig uppgradera bilen, trots Elon Musks garanti. Oslo Tingsrätt slår nu fast att mannen betalat för uppgradering, men att Tesla aldrig lyckades uppgradera bilen. 

Mannen är välkänd i Teslacommunityt i Norge och efter att Tesla lanserat Model S P100D som har 20 procent längre räckvidd och är några tiondelar snabbare 0-100 km/h var det viktigt för mannen med uppgradering. Han betalade 10 000 dollar för att hans S P90D skulle uppgraderas, något Elon Musk garanterade personligen via Twitter, enligt rätten.
– Mannens köphistorik visar att han konsekvent har köpt och ägt Teslas toppbilar, skriver Oslo Tingsrätt i domen.  

Men bilen gick aldrig att uppgradera. Bråket slutade med att mannen vägrade hämta ut sin Tesla Model S i juni 2017 när bilen reparerats. Där blev den nästan nya bilen kvar i 5,5 år. Tesla krävde honom på 99 000 kronor i parkeringsavgifter för 2000 dagar. De hade tidigare försökt köpa tillbaka bilen, med kravet att mannen inte fick köpa en ny Tesla på fem år. 

Enligt tidningen motor.no vann mannen en jordskredsseger, och ska få ersättning av Tesla, men den exakta ersättningen är ännu oklar och domen kan överklagas. Men bilägaren har stämt Tesla tillbaka, på 1,7 miljoner kronor. Dels 600 000 kronor i ränta, dels 1,1 miljoner kronor för bilen. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester