Muskelbilar värda 10 milj hittades i övergiven verkstad

En enorm samling med amerikanska muskelbilar har hittats i en övergiven verkstad. En Ford Mustang Boss 429 och en Dodge Challenger R/T cabriolet finns bland rariteterna.
Enbart de två bilarna är värda över 10 miljoner – om de varit i fint skick. 

Den okände youtubern Raul Burgos har gjort ett enormt fynd av muskelbilar på en övergiven verkstad i USA. Muskeklbilarna kommer nästan uteslutande från 60- och 70-talen och det finns en hel del mycket värdefulla rariteter bland de övergivna bilarna.

Redan utanför lagret som tycks ha använts som verkstad står en mängd övergivna bilar, men de mest spännande bilarna står inne i plåtladan omgivna av verktyg och reservdelar. En av de mest värdefulla bilarna är en Ford Mustang Boss 429 från 1969 med sjuliters V8 på 375 hästkrafter. Endast 1359 exemplar har tillverkats. Fina exemplar har sålts för så mycket som fem miljoner kronor på auktion. Den här bilen behöver naturligtvis renoveras, men skicket verkar vara klart räddningsbart.  

Även en Dodge Challenger R/T cabriolet från 1970 är en mycket ovanlig och eftertraktad muskelbil. Bilen går säkert att rädda och när den efter mycket arbete blir färdigrenoverad kan den vara över fem miljoner kronor. Dodge tillverkade 18 512 Challenger R/T 1970, endast 963 av dem var cabrioleter, och bara 149 hade den fyrväxlade lådan, vilken cabriolet-variant får vi inte veta. Skulle det vara original Hemi-bil är värdet ännu högre. 

Något mindre värdefulla, men ändå mycket eftersökta är en Ford Torino Cobra Jet med en 7,0-liters V8 från 1970. Det finns också en Plymouth GTX och en Pontiac GTO bland bilarna. Även flera klassiska Ford Mustanger står parkerade i verkstaden sedan decennier tillbaka. Utanför verkstaden står en Ford Mustang som blivit påkörd i sidan, den går däremot knappast att rädda.

Enligt uppgift har bilarna stått helt orörda i över 30 år, och vad som ligger bakom att de övergavs av ägaren är okänt. Yotubern Raul Burgos verkar inte helt förstå vilka ovanliga och värdefulla muskelbilar han har hittat. Vad som ska hända med fynden vet vi inte, kanske kommer de ovanliga muskelbilarna värda miljoner nu att återfödas.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester