Muskelbil hittad täckt av bajs – såld för jättesumma

En Chevrolet Corvette Sting Ray från 1966 hittades täckt av fågelbajs efter över 20 år i en lada. Trots det miserabla skicket såldes bilen för mer än det dubbla beräknade priset på auktion. 

Ett stort ladufynd gjordes på en brittisk bondgård. Ett 20-tal fantastiska klassiker stod utspridda i lador och på åkrar. Samlingen har nu sålts på auktion och det mest spektakulära fyndet i ”Stoneacre Collection” utlöste hysteri bland budgivarna. 

En svart Corvette Stingray C2 Cabriolet från 1966 hade stått övergiven i en lada i över 20 år. Bilen var täckt av damm, halm och fågelskit. Modellen har en Big Block-V8 ”TurboJet” på 425 hästkrafter och en fyrväxlad manuell låda. En motsvarande modell i utställningsskick kan vara värd 1,5 miljoner, men den här bilen väntades gå för mellan 330 000 och 390 000 kronor. 

Men det miserabla skicket avskräckte inte budgivarna. Efter en rejäl budstrid såldes Corvetten för hela 800 000 kronor. 
– Definitivt ett gårdsfynd, vilket framgår av halmen och fågelspillningen på bilderna, var det fortfarande en fantastisk möjlighet. Den här bilen förtjänar att få massor av uppmärksamhet, och kan belöna en sådan ansträngning med ett fantastiskt resultat, uppger Classic Car Auctions som sålde bilen. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester