Mötte nya Koenigsegg med 1600 hk – mitt i svenska sommartrafiken

Tänk att få möta en Koenigsegg Jesko Absolut i trafiken en svensk sommarkväll. 
Drömsynen blev verklighet för några lyckliga bilister. 
Megabilen med 1600 hk testades runt Valhallparken i Ängelholm. 

https://www.instagram.com/p/CB7z25-J1N_/

Produktionen av Koenigseggs nya megabil Jesko börjar nu närma sig. Det svenska underverket med 1600 hk presenterades på Genèvesalongen 2019 och de 125 exemplaren sålde slut nästan direkt trots prislappen på nästan 30 miljoner kr. 

Några lyckliga svenska kvällsbilister fick dock chansen att spana in dyrgripen häromkvällen. Koenigsegg Jesko Absolut släpptes ut på en provtur i det fria runt Valhallparken i Ängelholm, inte långt från Koenigseggs fabrik. Koenigsegg har nu delat med sig av provturen på Instagram, där bilen också kan ses spruta eldsflammor. 

Tanken är att Koenigsegg Jesko Absolut med sin dubbelturbo-V8 på 1600 hk ska slå nytt hastighetsrekord för produktionsbilar och nå drömgränsen på över 500 km/h. Förhoppningsvis blir det redan nästa år då bilen börjar levereras till väntande kunder. Faktum är att bilens förväntade toppfart ligger på 533 km/h!

Uppgifter gör nu också gällande att bilen kommer att släppas i en speciell banversion kallad ”LM”. Specialvarianten ska enligt Supercarblog endast bygga i mellan sju och elva exemplar. Det innebär i så fall att Jesko kommer att finnas i tre varianter. Standard, Jesko Absolut för högsta toppfart och LM som är en banspcialare. 

För oss som vill köpa något från Koenigsegg men inte har råd med en hel bil så öppnar företaget en PopUp-store i Ängelholm under sommaren. 

[Best_Wordpress_Gallery id=”54″ gal_title=”Jesko Absolut”]

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester