MG visar upp ny elbil – lilla MG4 får ultratunt batteri

MG släpper en ny mindre elbil efter succén med MG ZS. Nya MG4 Electric kan bli en tuff utmanare till Volkswagen ID.3 och Renault Megane. Bilen får ultratunt batteri och kommer till Sverige i höst. 

MG har haft anmärkningsvärda framgångar med sina första elektriska modeller på den svenska marknaden. Hittills har det handlat om modeller som i grunden är förbränningsbilar, men gjorts om till elbilar. Nu kommer en helt ny modell på en renodlad elektrisk plattform. 

Nya MG4 Electric är en halvkombi som får ett extra platt batteri som bara är 11 cm högt. Bilen får en räckvidd på upp till 45 mil. Det är en relativt liten bil som konkurrerar med Volkswagen ID. Cupra Born och Renault Megane. MG4 mäter 4287 mm på sängen, bredd är 1836 mm och höjden är 1504 mm.

Enligt MG ska utrymmet vara tillräckligt för en familj. Bilen är bakhjulsdriven och har batterier på 51 kWh eller 64 kWh. Beroende på batteristorlek är räckvidden 350 respektive 450 kilometer enligt WLTP. Till en början kommer bara modellen med det större batteriet till Sverige. Bilen har en toppeffekt på 204 hästkrafter, av en händelse lika mycket som Volkswagen ID.3. Några priser har ännu inte kommunicerats.