Mercedes nyhet i nya S-klass – gör som Tesla

Mercedes skrotar knapparna i nya lyxmodellen S-klass som visas inom kort.
Instrumentbrädan påminner om Tesla Model 3 med endast touchskärmar. 

Trenden startade 2012 när Tesla lanserade Model S med en stor touchskärm. Sedan dess har bilarnas inredning genomgått en stor revolution och i dag säljs inga bilar utan pekskärmar. Trafiksäkerhetsexperter är dock inte odelat positiva, och menar att skärmarna distraherar oss från körningen. 

Nu skickar Mercedes ut en teaserbild av sin nya toppmodell S-klass som visar att bilen blir minst lika digital som de senast Teslorna Model 3 och Model Y. 

De fineesser som släpps i S-klass brukar sedan komma i de mer vardagliga Mercedes-modellerna, så räkna med att Mercedes kommer att digitalisera sina bilar ännu mer. Av bilderna att döma får S-klass en 17 tums skärm på mittkonsollen. Knapparna i bilen försvinner, men Mercedes kommer inte att avskaffa skärmen framför föraren och S-klass får till skillnad från Model 3 en heads up-display.

Det är inte alla som gillar de helt digitala förarmiljöerna. Ur ergonomisk synpunkt är knappar ofta att föredra, men biltillverkarna sparar stora pengar på att ta bort knappar. Senare i veckan får vi se hela S-klassen när Mercedes premiärvisar bilen. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester