Mercedes-AMG:s nya superbil med 730 hk – får busknapp

Nu drar Mercedes täcket av sin nya supersportbil AMG GT R Black Series.
Porschedödaren får en V8 på 730 hk och en toppfart på 325 km/h. 

Roligast av allt: En liten ratt där du kan ställa hur mycket bilen ska sladda.
Nu återstår att se vem som är snabbast runt Nürburgring. 

Äntligen är nya Mercedes-AMG GT R Black Series officiell, dräparmodellen som ska utmana Porsches mer exklusiva banmodeller. Bilen får en V8 på fyra liter med dubbelturbo och 730 hk. Vridmomentet är imponerande 800 Nm. Bilen får mycket imponerande prestanda och gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder och 0-200 km/h på 9 sekunder. Motorn är rejält modifierad jämfört med vanliga AMG-V8:an och har bland annat annan tändföljd och andra kamaxlar.

Karossen innehåller massor med kolfiber och chassit är ställbart och anpassat för bankörning. AMG GT R är i första hand en banbil, även om den är gatlegal. Toppfarten på 325 km/h lär bli testad på Autobahn inom kort.

På insidan är det också kolfiber som gäller även om sportstolarna är klädda i finaste Nappa-läder och mikrofiber för greppets skull. Ja, bilderna härintill talar för sig själv.

Bilen har fått en liten busratt där du kan ställa greppet i nio nivåer beroende på hur mycket du vill sladda. Nivå 1 är maxgrepp för våta vägbanor, medan nivå 9 tillåter dig att drifta obegränsat och förbruka däcken på nolltid. 

Köp din Mercedes-amg online

Senaste nytt