Maseratis nya superbil MC20 kan få 630 hk och ”Lambo-dörrar”

Annons

MILANO. Om bara en vecka presenteras Maseratis nya superbil. 
Just nu pågår de sista testerna i Italien – MC20 får läckra saxdörrar och ljudet från V6:an med dubbelturbo blir något alldeles extra. 
Ryktena talar om 630 hk och 0-100 km/h under tre sekunder. 

Maserati har nu bekräftat att nya MC20 kommer att visas på onsdag nästa vecka. De släpper några mystiska teaserbilder som visar bilens silhuett, men de flesta detaljer är än så länge hemliga. 

Annons

Just nu pågår de allra sista testerna av bilen i norra Italien, och Maserati provkör kamouflerade bilar på vägarna norr om Milano. Bilen är rejält maskerad med en foliering som gör att du inte kan ta miste på vilken modell det handlar om.

Ögon och öronvittnen som har sett och hört testkörningarna vittnar om ett fantastiskt motorljud trots att bilen endast har sex cylindrar. En annan detalj som hittills är okänd är att bilen får saxdörrar liknande de på Lamborghini. 

Annons

Maseratis tidigare hyperbil MC12 hade en V12-motor från Ferrari, men den här gången är det en V6-motor med dubbbelturbo som gäller. Ferrari har dock varit med och satt piff på motorn, så ryktena talar om 630 hk. I grunden handlar det om en Ferrari-V8 som har fått två cylindrar mindre, men mer aggressiva turboaggregat. MC20 blir sannolikt lättare än MC12, så fartresurserna blir ändå något alldeles extra. Maserati har redan släppt teaserbilder på motorn som du kan se härintill. Och vi kan lova att ingen blir besviken på ljudet. 

Tack vare den mindre motorn och en billigare chassilösning baserad på Alfa Romeo 4C gör att priset ska kunna hållas nere till under två miljoner kronor. 

Annons

Köp din mc20 online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *