Lyxkris: Bentley tvingas plötsligt lägga ner i Sverige

Lyxmärket Bentley försvinner från Sverige med omedelbar verkan. Enda återförsäljaren Bentley Stockholm stänger ner sin verksamhet med omedelbar verkan efter flera förlustår. 
– Framtiden för Bentley i Sverige är för närvarande osäker, och det är ännu inte fastställt vem som kommer att överta ansvaret, uppger Bentley Stockholm i ett utskick. 

Bentley är en av marknadens lyxigaste och dyraste bilar och har sålt relativt bra i Sverige. Under 2023 nyregistrerades 30 bilar, var och en med ett nypris på flera miljoner kronor.. Därför kommer beskedet att den svenska importören och återförsäljaren Bentley Stockholm med omedelbar verkan upphör med all verksamhet mycket överraskande. 

Beskedet görs i ett utskick till kunder och partners som gjordes på skärtorsdagen. Redan den 1 april 2024 stängs all verksamhet ner. 
– Det är med blandade känslor vi meddelar att verksamheten för Bentley Stockholm och Automotion Stockholm AB kommer att upphöra efter den 31 mars 2024. Vi vill ta detta tillfälle att tacka alla kunder och partners för de fantastiska åren av förtroende, samarbete och de minnesvärda stunderna vi har delat tillsammans, skriver bolaget Automotion AB. 

Bentley flyttade till nya lokaler på Sveavägen i Stockholm 2022. Nu stängs allt ner från 1 april.
Vem som ska ta över försäljningen är oklart, Bentleys framtid i Sverige är osäker.
Bentley är världsberömt för sina fantastiska inredningar i läder och ädelträ.

Vad som ska hända med nyförsäljningen av Bentley i Sverige är nu osäkert, men Bentley-ägare i Sverige kommer att kontaktas direkt av Bentley Motors i Storbritannien. Bolaget Automotion AB som skött import och försäljning av Bentley har några tuffa förlustår bakom sig. Under 2022 och 2023 var bolagets egna kapital förbrukat och aktieägare tvingades skjuta till pengar efter att en kontrollbalansräkning upprättats. Förlusten för 2022 landade på över 11 miljoner kronor. Carup har sökt Bentley Stockholm för ytterligare kommentarer. En anställd bekräftar nedläggningen, men vill inte lämna ytterligare kommentarer.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester