Lynk & Co låter kunder köra på olagliga dubbdäck i värmeböljan

Bildelningstjänsten Lynk & Co har olagliga och farliga dubbdäck på sina bilar mitt i sommarvärmen, avslöjar Vi Bilägare
– Trots upprepade påminnelser till Lynk under två månaders tid om att det är olagligt, och att jag riskerar min och andras säkerhet med till exempel längre bromssträcka, är inte däcken bytta, säger medlemmen Ola Magnusson.

Lynk & Co är ett kinesiskt systermärke till Volvo Cars och deras första bilmodell Lynk & Co 01 bygger på samma teknik som Volvo XC40. Många hyr bilen månadsvis av Lynk & Co i en ny typ av bildelning där bland annat däckbyten ingår. Nu kommer nya rapporter om att tjänsten har en hel del förbättringspotential. 

Lynk & Co 01 är en systermodell till Volvo XC40.

Mitt i högsommarvärmen får kunder köra sina bilar med olagliga dubb- eller friktionsdäck. Däcken kan vara livsfarliga i sommarvärmen då de ger längre bromssträcka och sämre väggrepp. Den drabbade kunden Ola Magnusson berättar för Vi Bilägare att han försökt få däcken bytta i två månader. Tidigare har hans bil varit trasig i två månader. 

Lynk & Co har sagt till kunderna att de ska köra de trafikfarliga bilarna, och att de betalar böterna som polisen kan ge för dubbdäcken. Problemen sägs bero på ”oförutsedda logistiska problem”. De som har dubbäck ska dock få dem utbytta till sommardäck. 

– Vi har ett team som arbetar på att lösa detta snarast möjligt. Vi är i kontakt med de berörda kunderna och däckskiftet kommer ske inom de närmsta veckorna, säger Kajsa Apelqvist, kommunikationsspecialist på Lynk & Co till ViBilägare.