Lucid visar upp unika gränssnittet i nya elbilen Air

Nu visar nya elbilsmärket Lucid upp användarupplevelsen i sin nya elbil Air. 
Till skillnad från Tesla så satsar Lucid på en del fysiska knappar. 
Dessutom finns ett digitalt instrumentkluster framför föraren.

Lucid släpper en video över sin User Experience som visar hur kunderna kommer att interagera med sina bilar. Det finns både en så kallad Glass Cockpit och Pilot Panel, på svenska är det en instrumentpanel och en stor pekskärm. Och Lucid behåller en del knappar, trots att bilen gör anspråk att vara ultramodern.

Glass Cockpit är indelad i tre huvudsektioner. Till vänster finns fordonets kontroller: lyse, torkarinställningar och defroster. I mitten finns bland annat hastighetsmätare och laddstatus. Till höger finns bland annat navigering och media. Alla kommandon kan svepas till den stora Pilot Panel för att kunna ses mer i detalj. 

Den stora Pilot Panel visar bland annat sittfunktioner och klimatreglage, och har fysiska snabbknappar i nära anslutning. 

– På samma sätt som en helhetssyn på design och konstruktion har möjliggjort Lucid Airs revolutionerande förpackning och effektivitet, har denna inbyggda strategi från grunden också möjliggjort skapandet av Lucid UX, ett innovativt mänskligt maskingränssnitt som är enkelt att använda och estetiskt tilltalande. Lucid UX behåller specifika aspekter av ett traditionellt fysiskt gränssnitt och parar dem med en innovativ digital formfaktor som är mycket avancerad och ergonomisk, vilket ger intuitiv tillgång till alla fordonssystem, säger Derek Jenkins, Senior VP för design och varumärke, Lucid Motors.

Enligt Lucid är det nya UX:et är designat för att vara varm och inbjudande. Färgerna som visas på skärmarna är anpassade för att passa ihop med tyger och detaljer i bilen. 

Köp din Lucid Air online

Senaste nytt