Lamborghinin som är sommarens galnaste hårfön – för 35 miljoner kr

Nu har du chansen att slå till på en världens mest exklusiva öppna bilar. 
Lamborghini Centenario Roadster byggdes bara i 20 exemplar för att fira grundaren Ferruccio Lamborghinis hundraårsdag.
För endast 35 miljoner blir det här exemplaret ditt. 

Lamborghini Centenario Roadster byggdes i endast 20 exemplar för att fira Ferruccio Lamborghinis hundraårsdag. Det byggdes även 20 exemplar av den täckta modellen. Nypriset var cirka 20 miljoner kronor, plus skatter. Hela produktionen såldes slut i ett nafs för fyra år sedan. 

Nu har ett av de 20 exemplaren av Roadster-modellen kommit ut på begagnatmarknaden. Och bilen är i mint condition, knappt använd. 593 mil har den första ägaren kört med bilen under de första åren. Prislappen har hunnit stiga med 75 procent, till hela 35 miljoner kronor. 

Vad får man då för pengarna? Ja, bland annat en kolfiberkaross med ställbar bakvinge och en skinande svart lackering. Under huven finns den legendariska V12-motorn från Aventador på 6,5 liters cylindervolym. Den lämnar 770 hästkrafter, vilket är tillräckligt för att ta Centenario Roadster upp till 100 km/h på endast 2,9 sekunder. Om du fortsätter att hålla gasen i botten kommer du att nå toppfarten på 350 km/h. 

Interiören är heller inte så tokig, stolarna är sydda i skinande rött läder och redan för fyra år sedan hade den ett ganska modernt infotainmentsystem med 10,1-tums skärm. Fast nuförtiden hittar man värre grejer i minsta småbil. 

Bilen finns till salut hos Grand Touring Automobiles i Toronto. 

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Lamborghini Centenario”]

Köp din roadster online

Senaste nytt