Lamborghini tvingas skrota elbil: ”Inget som säljs”

Superbilstillverkaren Lamborghini tvingas riva upp planerna och skrota sin nya elbil. De har insett att kunderna inte vill ha en elektrisk superbil längre. 
– Det är inget som säljs hittills. Det är för tidigt, och vi måste se på vägen om och när detta kommer att hända, säger vd Stephan Winkelmann enligt Bloomberg. 

Elektriska superbilar försvinner nu en efter en. Koenigsegg har avslöjat för Carup att de skrotat sina planer på en elbil med över 2000 hästkrafter. Rimac avslöjade att deras hyperbil Nevera säljer dåligt trots att den slagit världsrekord. Aston Martin har också lagt sin planer i malpåse. Nu kryper även Lamborghini till korset. Nya Lamborghini Lanzador visades för bara åtta månader sedan, men nu är dess saga all.

Planen var att de skulle lansera elbilen Lanzador, som var en crossover med galna 1350 hästkrafter, om några år. Men företaget har tvingats inse att kunderna vill ha superbilar som vibrerar, låter och luktar trots att de är något långsammare. De lägger därför elbilen på is under obestämd framtid, uppger Bloomberg som intervjuat vd Stephan Winkelmann. 
– Det kan finnas en möjlighet om saker förändras, säger Winkelmann.

Lamborghini Lanzador stoppas.

Lamborghini har större framgångar än någonsin med sina modeller som har förbränningsmotorer. För de som vill köra på el så finns laddhybriddrivlinor hos nya V12-monstret Revuelto och i en version av SUV:en Urus. Revuelto är dock slutsåld fram till 2025. Vändningen betyder att Ferrari blir ensamma kvar med en helt elektrisk superbil. Ferraris bil ska komma redan nästa år. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester