Läckan avslöjar: BMW:s nya lyxbil får bioskärm i taket

En läckt bild visar att BMW:s nya lyxbil 7-serien kommer med bioskärmar i baksätet. Passageraren kan njuta av film på en 31 tums skärm i taket. Den starkaste versionen av bilen får 635 hästkrafter. 

BMW:s nya lyxbil 7-serien har världspremiär den 20 april, men redan nu har en bild över den nyskapande interiören läckt ut. Baksätet får en stor widescreen-panel med skärmar, där skärmen i mitten är på 31 tum och kan visa filmer i 8K-upplösning. Perfekt för långa tråkiga resor. 

Bilden visar också att 7-serien får en inredning i två färger som påminner om den som redan finns i BMW iX. Den som köper 7-serien kan välja på en vanlig kaross, och en L-version som är förlängd med större benutrymme i baksätet. 

Som väntat får bilen en enorm grill och smala lampor. 7-serien kommer både som elbil, bensinbil och laddhybrid med effekt upp till 650 hästkrafter. Den klassiska V12:an går i graven. Enligt tyska Auto Motor und Sport kommer bilen med en rad nya motorer. Enligt tidningen är den svagaste motorn en rak sexa på 275 hästkrafter i 735i. Även 740i har en sexa, 375 hästkrafter 750i får den klassiska 4,4-liters V8:an på 545 hästkrafter. 

BMW 760i har inte längre en V12:a, utan en V8 med laddhybrid och uppges ge 635 hästkrafter. Det finns även en motorsvagare laddhybrid som heter 745e som ska ge omkring 400 hästkrafter. 

Det är sedan tidigare klart att BMW 7-serien kommer i en helt elektrisk version, i7. BMW har släppt bilder på hur de vintertestar den maskerade i7 i Sverige. Den nya generationen är första bilen på en helt ny plattform, som ersätter den tidigare CLAR (Cluster Architecture). Nya plattformen ska bland annat klara 5G och autonom körning. Dessutom är den mer anpassad eldrift. Till skillnad från många andra bilmärken föredrar BMW att kunna ge plattformarna både eldrift och förbränningsmotor. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester