Kritiserade Volvo Cars – nu får Janola sparken

Han kritiserade Volvo Cars uppsägning av Bilia. 
Nu får Volvohandlarföreningens vd Janola Gustafson sparken. 
– Det var ett ensidigt fattat beslut och jag har inte fått insikt i vad det är för driv­krafter bakom. Styrelsen vill åstadkomma en förändring, men vad den innebär är oklart, säger Janola Gustaf­son till Di.

Volvo Cars uppsägning av Bilias återförsäljaravtal ruskade om den svenska bilmarknaden i slutet av november. En av de som frågande var Volvohandlarföreningens vd Janola Gustafson. Han gick ut och kritiserade Volvo Cars. 

– Kan Bilia bli uppsagda finns det ingen Volvohandlare i dag som kan sitta riktigt säker, sade Janola Gustafsson då. 

Nu tvingas han lämna sitt vd-jobb på föreningen för alla Volvohandlare efter åtta år. Han slutar med omedelbar verkan, uppger Dagens Industri. Enligt Janola Gustafsson var det ”ett ensidigt beslut”. 

Relationen mellan Volvo­handlarna och Volvo Cars har  varit ansträngd de senaste åren. Men på senare tid sedan Jessica Span blev ny vd för Volvo Car Sverige ska klimatet ha förbättrats. 

Volvo Cars i Sverige har köpt Upplands Motor och säger sig vilja testa digitala försäljningsmodeller i Sverige. Det var i slutet av november som Volvo Cars sade upp Bilias försäljningsavtal för nya Volvobilar med en uppsägningstid på två år. 

Köp din volvo cars online

Senaste nytt