Kraschade ny super-Ferrari värd 7 miljoner – föraren jagas av polis

En Ferrari SF90 Stradale kraschade in i fem parkerade bilar och demolerades. Föraren av superbilen värd sju miljoner kronor smet – och jagas nu av polisen. 

Vad är det för fel på Ferrari SF90 Stradale? Den nya superbilen med 1000 hästkrafter har vid ett antal tillfällen råkat ut för oförklarliga singelolyckor. Kanske är Ferraris nya superhybrid svårkörd, eller så är förarna vårdslösa och har svårt att hantera den enorma kraften i bilen som gör 0-100 km/h på 2,4 sekunder och toppar 340 km/h. 

Högra sidan av Ferrarin klarade sig något bättre, men superbilen, värd sju miljoner, kan ha blivit totalförstörd.

I onsdags kväll var det dags igen när en förare till en SF90 Stradale kraschade sjumiljonersbilen in i fem parkerade bilar i Halesowen utanför Birmingham i Storbritannien. Superbilen blev svårt skadad och polisen och räddningspersonal kallades till platsen. Men då hade föraren redan hunnit försvinna. Han är nu efterlyst av polisen i West Midlands. 

– Vi utreder efter att en röd Ferrari krockade med ett antal parkerade bilar i Hagley Road, Halesowen i går kväll (onsdag) runt 19.40. Poliser deltog och fann att fordonet hade blivit övergivet. Vi gjorde en sökning i området och pratade med ett antal vittnen men kunde inte hitta föraren. Bilen har tagits i beslag och vårt arbete med att identifiera och spåra föraren fortsätter, uppger polisen för Daily Mail

Räddningsjänsten på Haden Cross Fire Station delade bilderna av den demolerade superbilen på Twitter och uppmanade allmänheten ”Var försiktig när du är ute och går.”

Användarna var inte sena med att håna föraren till Ferrarin. ”Uppenbarligen för kraftfull för någon att hantera.”  och ”Det kommer att kosta en del pengar att rätta till. Jag skulle bli förkrossad, den bilen kostade mer än mitt hus.” var ett par av kommentarerna. Flera uppmärksammade olyckor har inträffat med Ferrari SF90 Stradale. Den här ägaren hann bara köra 29 mil med sin nya bil.

Senaste nytt