Krasch hos Volvohandlare – fem fabriksnya Volvo mosade

Fem splitternya Volvobilar förstördes vid en olycka hos en Volvohandlare. En pickup körde på bilarna och orsakade en dominobrickslikande effekt. Bilar för 2,5 miljoner kronor fick allvarliga skador.

De nya Volvobilarna hos handlaren i Exeter, New Hampshire i USA hann inte ens nå sina väntande ägare innan de kraschades. Föraren till en pickup som körde på vägen utanför återförsäljaren tappade kontrollen och hoppade över en trottoarkant. Enligt polisen träffade den flera nya Volvobilar och utlöste sedan en dominobricksliknande kedjereaktionskrasch på parkeringen. 

Den stora pickupen träffade först en ny Volvobil som sedan körde in i en annan splitterny Volvo. Sedan fortsatte pickupen och träffade ytterligare en ny Volvo som i sin tur krockade in i två andra Volvobilar. Totalt var det fem nya bilar plus lastbilen som demolerades i olyckan. Föraren i pickupen fick lindriga skador. Inga anställda eller kunder hos Volvohandlaren skadades.

Köparen lär få vänta ett tag till på sin nya Volvo. Foto: Exeter Police Department

Det är inte första gången på senare tid som helt nya bilar förstörs. I somras inträffade en olycka med BMW-bilar då en kontaktledning på järnvägen revs ner. Då demolerades taket på ett stort antal nytillverkade BMW-bilar som skars upp som konservburkar

Föraren till den här pickupen tappade kontrollen och orsakade stora skador hos en Volvohandlare i New Hampshire.