Otroliga scener: Här förstörs massor av fabriksnya BMW-bilar

Fabriksnya BMW-bilar för miljontals kronor förstördes på ett tåg bara en mil från fabriken.
En hängande luftledning med ståldelar skar upp karosserna på dussintals nya lyxbilar. Nu står tillverkningen stilla i fabriken.

De helt nya BMW-bilarna hade just tillverkats på fabriken i Dongolfing utanför München i fredags. Där lastades de på ett tåg som bara hann åka en dryg mil till Landshut innan ett stort antal av bilarna blev förstörda. Bedrövade vittnen såg hur en nedhängande ståldel från luftledningen skar upp överdelen av karosserna på de nya lyxbilarna.  

Den tunga ståldelen från luftledningen fungerande som en gigantisk konservöppnare på bilarna och skar upp tak och motorhuvar när tåget fullastat med nytillverkade BMW-bilar passerade, uppger Bimmertoday och lokala medier. Lokföraren märkte ingenting av miljonförstörelsen. 
– Herregud, de blir förstörda, hörs ett ögonvittne säga samtidigt som plågsamma metalliska ljud hörs när tåget passerar. 

En talesman för BMW bekräftar olyckshändelsen för Donaukurier, och meddelar att fabriken kommer att stå helt still under måndagen i väntan på att tågförbindelsen ska lagas.

BMW går inte ut med exakt vilka modeller och hur många bilar som förstördes på tåget. Dongolfing är BMW största fabrikskomplex i världen och här  tillverkas 4-serien, M4, 5-serien, M5, 6-serien, 7-serien, 8-serien och BMW iX. Fabriken har haft flera stillestånd under våren på grund av halvledarbrist och kriget i Ukraina, och nu drabbas väntande bilköpare på nytt.