Körde 51 000 mil i Aston Martin – säljs till vrakpris

En Aston Martin V8 Vantage säljs nu till vrakpris med en liten twist. Bilen har körts imponerande 51 000 mil.

Det är många snillen som spekulerar över vad en mätare ska visa. Den ska absolut inte ha gått för långt men helst inte för kort heller. Men det är inte alltid så avgörande som man tror. Många bilar med högt mätartal har trots allt rätt mycket kvar att ge. 

Men det finns bilar som är mer tilltänkta för att köra i all evighet än andra. En av dessa är inte den brittiska sportbilen Aston Martin V8 Vantage. Men här kommer undantaget. Den här erfarne rackaren från år 2006 har gjort en osannolik insats på vägarna med 51 000 mil i bagaget. Med det sagt skulle man kunna tro att den gjort sig förtjänt av en gedigen pension vid det här laget men ännu är inte karriären över för denna orangea kämpe. Ägaren som hävdar att det är en limiterad utgåva, vill nu sälja vidare bilen så att den kan fortsätta föregå med gott exempel för alla de bilar som ger upp alldeles för tidigt.

Limiterad eller inte så ger den i alla fall ett unikt intryck med sin fräsiga look. Svarta hjul, beige inredning och tatuering på tanklocket verkar ha varit trenden när den först kom till världen. I annonsen på Mobile.de står det att bilen fått en ny ersättningsmotor men det framgår inte om den installerades vid 35 000 körda kilometer eller om den installerades efter körd sträcka.

Oaktat detta så har den hittills visat sig lojal och stryktålig, så kanske behöver den nya ägaren inte oroa sig så mycket. Istället kan den köras med frihet och flärd i all dess “millennieskiftiga” prakt. Utropspriset är ungefär 350 000 svenska kronor och det gör den troligtvis till den billigaste av sitt slag. Samtidigt finns det förmodligen yngre och fräschare till salu för inte alltför mycket dyrare.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester