Kolla in i Volvos nya lyxlastbil – är som ett rullande hotellrum

Som ett rullande hotellrum med 750 hk och 3550 Nm. Kolla in i lyxlastbilen som långtradarchaffisarna drömmer om just nu. 
Volvos nya lastbilar i FH-serien kommer med komfort och säkerhetssystem som ställer många bilar schack matt. 

Volvo Lastvagnar är Sveriges största exportföretag i hård konkurrens med Volvo Cars. Efter en tuff period med coronapandemin börjar hjulen snurra igen för Volvo Lastvagnar. Deras nya lastbilsserie är Sveriges viktigaste fordonsnyhet i år. Nya Volvo FH lanseras med en ny hytt, nya säkerhetsfunktioner och en bättre förarmiljö. Volvo vill underlätta livet för världens lastbilsförare. Och Volvo FH är så lyxig och bekväm att de flesta personbilar ställs i skuggan.

Trenden med digital förarmiljö har kommit även till lastbilar. FH-serien kommer med en ny instrumentpanel med en helt digital 12-tums högupplöst instrumentdisplay och en 9-tums sidodisplay. Instrumentdisplayen gör det möjligt att välja mellan fyra olika skärmvyer, beroende på körsituationen och vilken information föraren behöver kunna se.

En 9-tums sidodisplay som kan visa infotainment-, navigerings- och transportinformation samt bilder från lastbilens kameror finns dessutom som tillval.

Största versionen av Volvo FH16 kommer med 750 hk och ett litet hotellrum bakom föraren med en komfortabel säng för övernattning på längre turer. Det går att Välja mellan en resårmadrass och en skummadrass. Om du har parkerat din lastbil i en sluttning kan du justera sängen för att kompensera för lutningen och förbättra sovkomforten ytterligare. Dessutom går bilen att få med dubbla kylskåp.

Nya Volvo FH kan ge bränslebesparingar på upp till 7 procent vid fjärrtransporter. Motorn har sex cylindrar och är på 16 liter. I sitt starkaste utförande har den 750 hk och 3550 Nm i vridmoment.

Fakta om nya Volvo FH
• Hytter: Låg sovhytt, sovhytt, Globetrotter-hytt, Globetrotter XL och Globetrotter XXL. Styling- och inredningspaketen ger många möjligheter att skapa en individuell lastbil.
• Motorer: Dieselmotorer som stöder olika utsläppskrav. Volvo FH finns även tillgänglig med en Euro 6, step D-kompatibel, gasdriven LNG-motor.
• Volvo FH med I-Save för Euro 6.
• Växlingssystem: I-Shift/I-Shift Dual Clutch med programvarupaket för olika användningsområden.

Köp din Volvo fh online

Senaste nytt