Koenigseggs påskägg: 1600 hästkrafter i vild sladdfest på isen

Vilken är påskens bil nummer ett? KoenigsEgg förstås! Här visar svenska hyperbilsmärket när de går på ”Eggjakt” i påsk. Koenigsegg Jesko Attack med 1600 hästkrafter körs med feta bredställ på snö och is i lappländska Arvidsjaur. 

Inom kort börjar leveranserna av de första Koenigsegg Jesko till de första lyckliga av de 125 köparna. Nu skickar Koenigsegg en påskhälsning från Arvidsjaur där bilen vintertestas på isen. Och det är verkligen inget fel på egenskaperna under extrema förhållanden. Koenigsegg Jesko behärskar den hala isen med bravur och rekordfeta bredställ. Även motorljudet är fantastiskt. En isbil har nog aldrig varit grymmare än så här. 

Koenigsegg Jesko har 1600 hästkrafter från sin femliters V8 med dubbelturbo. Bilen har en ny växellåda som Koenigsegg kallar för Light Speed Transmission och som ska ge blixtsnabba sömlösa växlingar. Bilen som testas på isen är banversionen Jesko Attack med stor bakvinge. Prislappen ligger på över 30 miljoner kronor, det hindrar inte att alla 125 exemplaren är slutsålda.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester