Koenigseggs känga till SSC: Firar att vi haft rekordet i tre år

Tre år har gått – och trots två försök behåller Koenigsegg sitt världsrekord. 
Nu skickar Koenigseggs en känga till SSC Tuatara efter att deras rekord underkändes. 
– Här firar vi att vi haft titeln tre år i rad och ser fram emot en ännu mer spännande väg framåt! skriver Koenigsegg på Facebook. 

Det har nu gått exakt tre år sedan Koenigsegg satte världsrekord och blev den snabbaste produktionsbilen någonsin med Koenigseggg Agera RS. Genom att köra 449 km/h i genomsnitt i två olika riktningar blev den svenska hyperbilen snabbast i världen. Bakom ratten satt den svenske föraren Niklas Lilja. Rekordet har visat sig vara svårslaget. 

Först försökte Bugatti sno åt sig rekordet genom att köra i 490 km/h på testbanan Ehra-Lessien i Tyskland. Men rekordet underkändes eftersom Bugatti bara körde i en riktning, i stället för i båda riktningarna.

SSC Tuatara tvingas köra om sitt rekord efter tvivlen.

För några veckor sedan tycktes det dock vara kört. Hyperbilen SSC Tuatara gick ut med att de kört i 508,7 km/h i två riktningar. Men inte heller SSC:s rekord kommer att godkännas. Efter att frågetecken runt filmerna från rekordet rests och mätföretaget haft invändninggar har SSC bestämt sig för att köra om sitt rekord. 

Koenigsegg har hittills förbigått rekordet med tystnad, men nu ger det svenska företaget en liten känga till SSC.

”Det har gått tre år men vi kommer ihåg det som det var i går. Det mödosamma slitet och otroliga modet som skapade topphastighetsrekordet för världens snabbaste produktionsbil med Agera RS. Här firar vi att vi haft titeln för tredje året i rad och till en ännu mer spännande väg framåt!”skriver Koenigseggg. 

Köp din ssc tuatara online

Senaste nytt