Koenigsegg om likheten med Polestar: Det måste vara något i vattnet i Sverige…

Nu kommer nästa del i det mystiska ”samarbetet” mellan Koenigsegg och Polestar. 
De båda bilmärkena släpper en gemensam video på Youtube där de jämför sina bilar. 
– Det måste vara något i vattnet i Sverige som gjort att bilarna liknar varandra, säger Christian von Koenigsegg.

För ett par veckor sedan visade Koenigsegg och Polestar upp mystiska bilder i sociala medier och antydde att stora roliga saker var i antågande. Nu visar det sig att det till att börja med handlar om en gemensam film på Youtube – som kan växa till något större. 

Koenigseggs vd Christian von Koenigsegg och designchefen Sasha Selipanov sammanstrålar med Polestars motsvarigheter Thomas Ingenlath och Maximillan Missoni. Det blir en trevlig film där de jämför sina bilar och pratar mycket underhållande om bildesign. 

– De här borde ha visats upp i Genève. Tänk att vi både utvecklat fyrsitsiga bilar utan b-stolpar och med integrerade säkerhetsbälten i framsätena, säger Christian von Koenigsegg. 

Polestars nya bil Precept är till att börja med en konceptbil, men visar hur märket ska frigöra sig från Volvo med sina kommande modeller. Koenigseggs Gemera börjar tillverkas år 2022 och är en laddhybrid med 1700 hk och plats för fyra. Toppfarten är över 400 km/h trots att bilen har en trecylindrig motor. Hemligheten är elmotorer och Koenigseggs Freevalve-teknik. 

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *