Koenigsegg Jesko vinner Top Gears pris: ”Vi är så glada!”

Koenigsegg Jesko har fått en prestigefylld utmärkelse. Bilen utsågs till ”Årets hyperbil” på Top Gear Awards. 
– Vi är så glada över att ta emot det här priset, vi har verkligen lagt vårt hjärta och själ i att få Jesko att sticka ut som en hyperbil, säger Christian von Koenigsegg, grundare och vd för Koenigsegg.

Inom kort börjar de första exemplaren av nya Koenigsegg Jesko rullas ut till ivrigt väntande kunder som betalat närmare 40 miljoner kronor. Vad kan då passa bättre än att fira med ett fint pris?

Juryn vid Top Gear Awards har beslutat att Koenigsegg Jesko är  vinnaren av “Årets hyperbil”, motiverat av den slående designen och innovationerna under huven som ger 1600 hästkrafter. Top Gear uppskattar särskilt kraften hos Jesko i kombination med körbarhet, unik teknik och innovativ design. Christian von Koenigsegg var närvarande på onsdagens gala och tog emot priset. 

– Vi är så glada över att ta emot det här priset, vi har verkligen lagt vårt hjärta och själ i att få Jesko att sticka ut som en hyperbil och otroligt nog fick Jesko priset på min pappa Jeskos födelsedag, som bilen är döpt efter. Stjärnorna stod rätt för oss, säger Christian von Koenigsegg.

Det är inte första gången Koenigsegg belönas av Top Gear. Tidigare har Agera utsetts till Årets hyperbil 2010. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester