Koenigsegg visar upp nya Agera RS Refinement: ”Spektakulär”

Världsrekordbilen Koenigsegg Agera RS får sig en lättare facelift. 
Koenigsegg visar nu upp bilder på en Agera RS Refinement. 
Den nya modellvarianten är en blandning mellan Agera RS och One:1. 

Koenigsegg Agera RS innehar fortfarande världsrekordet för standardbilar med 449 km/h efter att SSC Tuatara gått bet två gånger på rekordet. 

Bilen som är handgjord i 25 exemplar visas nu upp i en något uppdaterad version som Koenigsegg kalllar Refinement. Det handlar om en kundbil sopm under sex månader har uppdaterats av Koenigsegg.  

– 2020 fick vårt eftermarknadsteam ännu en spektakulär möjlighet att arbeta på en riktigt speciell Agera RS. Det är inte varje dag som vi får arbeta med ett projekt som är så omfattande och spännande som detta. Det hela började hösten 2019 när kunden kom fram med en önskan att inkludera ett par One: 1-inspirerade luftventiler på den främre huven. Efterhand började eftermarknadsteamet föreslå ytterligare uppgraderingar på samma sätt. Det som började som en ganska enkel begäran sträckte sig ungefär ett halvt år, skriver Koenigsegg.  

Den nya Koenigsegg Agera RS Refinement har bland annat en ny bakvinge som styrs av bilens dator. I fronten finns nya luftintag inspirerade av One:1. Även bakre motorhuven liknar One:1. Dessutom har ett antal nya svartlackerade detaljer adderats: Logotyp, accenter och avgasrör.

Motormässigt är bilen orörd. Det handlar ju trots allt om en världsrekordbil med 1360 hk från den femliters V8:an med dubbelturbo.