Klart idag: Koenigsegg tar över Företagarna

Halldora von Koenigsegg blev idag vald till ny ordförande i Företagarna. Entreprenören med ett lång CV från hyllade biltillverkaren Koenigsegg Automotive vill satsa på kvinnligt företagande. 
– Vilken ära! Det känns oerhört spännande, och jag tar över detta uppdrag med stor ödmjukhet, säger Halldora von Koenigsegg. 

Halldora von Koenigsegg blev idag enhälligt vald till posten som ordförande i Företagarna. Hon är operativ chef för succéföretaget Koenigsegg Automotive, en roll hon haft i 20 år. Halldora von Koenigsegg efterträder Fabian Bengtsson. 

Entreprenören vill som ordförande i Företagarna lägga särskilt fokus på kvinnor. 
– Det hade jag behövt under mina formerande karriärår, men då var det få kvinnor runt omkring mig. På senare år har jag skaffat mig ett bra nätverk som skulle varit fint att ha i början. Mycket handlar om att synliggöra kvinnor i ledande positioner, säger Halldora von Koenigsegg.

Koenigsegg har gått från småföretag till världskänt varumärke med 700 anställda.

Att vara företagare kan vara ensamt, något Halldora fått lära sig den hårda vägen.
– Efter alla år som företagare vet jag att du kan vara den ensammaste personen på jorden. Genom Företagarna får du ett livsviktigt nätverk med personer som kan stötta, utmana och sparra dig till nya höjder. Mitt första steg är att lyssna på våra medlemmar om hur vi kan göra Företagarna till en ännu bättre förening – för alla Sveriges företagare. säger Halldora von Koenigsegg. 

Idag är Halldora operativ chef på Koenigsegg. Halldora har arbetat inom Koenigsegg sedan början av 2000-talet och har varit en viktig succéfaktor i resan där bilföretaget har växt från ett svenskt småföretag till ett världskänt varumärke med 700 anställda i koncernen, varav de allra flesta återfinns i Ängelholm. Halldora von Koenigsegg är född i en företagarfamilj med isländska föräldrar verksamma inom golvbranschen har Halldora levt nära företagandet hela livet.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester