Klart i dag: Så mycket kostar Ford Mustang Mach-E i Sverige

Nu startar försäljningen av nya elbilen Ford Mustang Mach-E i Sverige.
Prestanda-SUV:en kostar från 574 900 kr med 44 mils räckvidd. 
Ford räknar med att sälja 3000 bilar i Sverige nästa år. 

Ford uppger att intresset är stort för nya Mustang Mach-E i Sverige. Leveranserna av Fords första riktiga elbil börjar i maj nästa år. 

Nya Mustang Mach-E kommer bland annat att erbjuda over-the-air mjukvaruuppdateringar, Fords senaste infotainmentsystem SYNC4 samt tre olika körlägen, det tysta och lugna Whisper, det mer vardagliga Active och det prestandamässiga Untamed.

Nu kan du beställa bilen i Sverige, och bilen kommer till att börja med säljas i fyra versioner:

• RWD Standard Range          574 900 SEK upp till 440 km räckvidd

• RWD Long Range                  649 900 SEK upp till 610 km räckvidd

• AWD Standard Range          644 900 SEK upp till 400 km räckvidd

• AWD Long Range                  734 900 SEK upp till 540 km räckvidd

Mustang Mach-E kommer att säljas hos de flesta svenska återförsäljare. De kunder som är riktigt snabba med att beställa sin bil beräknas kunna få den levererad redan under våren 2021 och Ford Sverige räknar med högt tryck i samband med säljstart. Bilen är byggbar i Fords svenska konfigurator. 

Under tiden som bilen har utvecklats har den också genomgått en del förändringar och anpassats på olika sätt för olika delar av världen. Med hjälp av de tio mil långa testbanorna i belgiska Lommel, som innehåller kopior av vägytor och -typer från hela Europa, har Fords ingenjörer lyckats ge bilen en distinkt, europeisk känsla.

Ford har gjort omfattande tester av laddningstider och räckvidd. Nu senast var man på besök i Norge där bilen kördes mellan Oslo och Trondheim, en sträcka på 480 kilometer. När man kom i mål fanns det 14% kvar i batteriet. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester