Ken Blocks show i Sverige: Se elektriska Ford Fiestan göra 0-100 km/h på 1,8 sekunder

Annons

Världsberömde stuntföraren Ken Block har varit i Sverige och bjudit på förarkonster. 
Hans elektriska Ford Fiesta ERX klarar 0-100 km/h på otroliga 1,8 sekunder. 
Se bilen köra ifrån det mesta runt rallycrossbanan Höljes utanför Torsby.  

Elon Musk och Tesla har lovat att den nya hajpade sportbilen Roadster ska klara 0-100 km/h på 2,1 sekunder. Men det finns redan en elbil som är snabbare. Nya rallycrossbilen Ford Fiesta ERX har byggts av Stard i Österrike och klarar 0-100 km/h på bara 1,8 sekunder. Bilen har tre elmotorer på 615 hästkrafter och vridmomentet är på 1083 Nm. Batteripaketet är enormt stort, 414 kWh, och kyls med is. 

Annons

Nyligen hölls den allra första tävlingen för elektriska rallycrossbilar i Höljes utanför Torsby. Och Ford Fiesta ERX-bilen rattades av ingen mindre än trickföraren Ken Block. 
– Det var en intressant resa för att komma hit, massor av pappersarbete. 

Snacka om att bilen flyger fram…

Hur det gick? Block vann förstås. Han körde ifrån två likadana Ford Fiestar, så ingen kan beskylla honom för att ha haft en bättre bil. Det här var första testet inför en kommande rallycrosscirkus med elbilar.

Annons

– Det var en fantastisk helg på en av de bästa rallycrossbanorna i världen. Ford Fiesta ERX presterade exceptionellt bra. STARD-teamet gjorde ett fantastiskt jobb med att förbereda bilen och justera den under helgen för att passa min körstil, säger Ken Block på Youtube.

Ken Block verkar gå allt mer åt elbilar och det står alltid Ford på märket i fronten. Nyligen körde han den elektriska Extreme E som har sju motorer och 1400 hk. 

Annons

Köp din ken block online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *