Känd bildesigner tog fram helt ny Saab-SUV

Här är det oväntade Saab-konceptet – framtaget av elbilsmärket Lucids exteriördesigner Grimaud Gervex. Saab Rover är en toppmodern elektrisk SUV i Saabs anda och arv. 

Försvarskoncernen Saab äger rätten till bilmärket Saab, och har inga planer just nu på att återuppliva bilmärket eller sälja det vidare, trots ett värde på många miljarder. Men Saabs anda och bilar lever vidare i högsta grad. Och nu kommer det nya bilmodeller – ja, i alla fall digitalt.

En av alla som drömmer är elbilsmärket Lucids exteriördesigner Grimaud Gervex. Han ligger bakom designen av nya SUV:en Lucid Gravity, men det hindrar honom inte att rita en helt ny Saab-modell. Nu har han delat med sig av sitt drömkoncept. En helt ny Saab-modell som han tagit fram vid sidan av sitt ordinarie jobb, något Carscoops var först att berätta om. 
– Silhuetten omfamnar Saabs historia av flygplanstillverkning ursprungligen skapad för att skydda landet före andra världskriget, berättar Grimaud Gervex via Linkedin. 

Saab hann bygga två SUV:ar, 9-7X och 9-4X som baserade sig på GM-bilar. Nu har Lucids designer visualiserat hur en moden Saab-SUV skulle se ut. Han kallar den Saab Rover eftersom den delvis är inspirerad av månbilar. Den nya konceptbilen har också drag av tidigare Saab-modeller och även konceptbilen Saab 9X från 2001. Eftersom det är en elbil är Saabs traditionella grill ersatt av en plattare form med en av bilvärldens största logotyper i relief. 

– Genom att blanda de olika elementen från flygvärlden, från en flygkroppskropp till den avkortade bakänden för en bättre luftflödesseparation, handlar det exteriöra designspråket om sömlöst integrerade funktioner, uppger designern. 

LÄS MER: