Julens dyraste leksak – nya Ferrarin med 700 hk får inte köras på vägen

Här är julens dyraste leksak. Ferrari släpper banbilen 488 GT Modificata för sina bästa kunder. Med 700 hk är den blixtsnabb på bana. Men få svenskar kommer få köpa den – kanske bara Per Gessle och Zlatan Ibrahimovic. 

En av de senaste trenderna för sportbilstillverkarna är att släppa sina snabbaste modeller i renodlade banversioner som inte får köras på allmän väg. Lamborghini har varit ledande i grenen – och nu hakar Ferrari på. De släpper 488 GT Modificata som en extrem banversion av 488. 

Det handlar om en lättad specialversion där 3,9-liters dubbelturbo-V8:an trimmats upp till 700 hk. Dessutom har bilen fått en ny kolfiberkoppling.  Hela karossen är tillverkad i kolfiber förutom taket. 

Ferrari skryter om att bilen får 1000 kg downforce vid 230 km/h, så greppet på bana lär vara något alldeles extra. Det här uppnås av en stor bakvinge, diffusorer och en annan framspoiler än standardversionen. Hjulupphängningarna kommer från Ferraris racerbil GTE. 

Men bara ett litet begränsat antal kunder kommer att få köpa 488 GT Modificata. Bilen väntas få samlarvärde och sådana bilar erbjuds bara till Ferraris allra bästa kunder. Två svenskar som finns i den skaran är Zlatan Ibrahimovic och Per Gessle, som båda äger flera av Ferraris mest exklusiva modeller. Båda har bland annat Ferrari LaFerrari och Ferrari Monza SP12. 

Den nya modellen går att gå helt anpassad efter personliga önskemål när det gäller färger och dekoration.

Köp din Ferrari online

Senaste nytt