Jimnys åkterkomst – succébilen tillbaka utan baksäte

Suzuki Jimny är på väg tillbaka efter att ha varit stoppad i Europa. 
Den lilla terrängbilen kommer nu som lastbil – utan baksäte. 
Redan nästa år ska bilen kunna köpas igen. 

Lilla söta terrängbilen Suzuki Jimny har gjort succé. Kanske är det utseendet, bilen ser ut en Geländewagen som krympt i tvätten, som köparna faller för. På motorväg är Jimny en lätt plågsam upplevelse, men ute i terrängen vinner den lilla bilen.

EU:s nya utsläppsregler tvingade dock Suzuki att ta bort Jimny från marknaden, den sålde helt enkelt för bra och drog upp märkets CO2-snitt över 95 gram per km. 

Men nu har den kluriga japanska tillverkaren funnit en lösning. De slänger helt enkelt ut baksätet och klassar om Jimny till en lätt lastbil. Då är det en helt annan utsläppspool som gäller, och Suzuki kan runda EU:s regelverk. De som åkt i en Jimny vet att baksätet inte var något att sörja över. Det är ett större glädjeämne att maxlasten ökar från 115 kg till 150 kg. 

Bilen behåller samma utseende som köparna tagit till sitt hjärta. Den gamla motorn på 1,5 liter och 108 hk är också densamma. Svenska datum för Jimnys återkomst är inte kända, men nya Jimny kommer till Europas i början av nästa år. 

Köp din Suzuki Jimny online

Senaste nytt