Jeremy Clarkson sjuk i covid-19: Fruktade att jag skulle hamna i syretält

Jeremy Clarkson har nu gjort sitt första framträdande efter att ha varit sjuk i covid-19. 
Han fruktade att han skulle hamna i syretält – men klarade sig i slutändan bra. 
– Eftersom jag är 60 år och tjock, och för att jag har rökt en halv miljon cigaretter och haft dubbel lunginflammation, skulle jag antagligen dö på egen hand i ett ensamt plasttält, skriver han i Sunday Times. 

Tidigare Top Gear-programledaren Jeremy Clarkson har varit sjuk i coronaviruset under julhelgerna. Programledaren började må dåligt fyra dagar före julafton.  Efter att ha googlat upp symptomen gjorde han ett coronatest. 

– Det fanns helt klart anledning att göra ett coronatest. Det var positivt. Läkaren var tydlig: Jag skulle må bättre efter en vecka, om inte var jag tvungen att åka till sjukhuset. 

Clarkson isolerade sig med sin flickvän Lisa på sin lantgård. Enligt honom själv har han flera riskfaktorer. Han hade redan haft lunginflammation två gånger, dessutom har jag rökt ungefär en halv miljon cigaretter i sitt liv.

– Jag ska inte ljuga, det var ganska läskigt. Med varje sjukdom jag har haft har det alltid varit en känsla av att medicin och tid så småningom skulle rädda. Men med Covid-19 måste du ligga där på egen hand och veta att medicin inte är på väg och att tiden är din värsta fiende. Vi vet inte hur länge vi är smittsamma. Vi vet inte hur vi ska ta itu med det. Vi vet inte vad det gör mot oss. Vi vet inte hur länge antikropparna håller. Vi vet inte hur lätt det är att få det två gånger. Och vi vet verkligen inte om något av vaccinerna fungerar långsiktigt. Jag vet inte ens om jag är bättre nu, skriver han i Sunday Times.  

Men i slutändan var inte sjukdomen så farlig, och nyligen gav han brittiska medier en gliring på twitter: 

– Kära tidningar, jag kämpade inte mot Covid. Jag låg på min säng och läste en bok tills den var över, twittrade han.

Nu har Clarkson även gjort ett litet tv-framträdande där han matar öringarna i dammen på sin gård och berättar att han mår bra. 

– Det var inte som tidningarna rapporterade. Jag låg i min säng, det var mest som en förkylning. Jag är glad att det har gått över. 

Köp din Jeremy clarkson online

Senaste nytt