Jättemissen: Ösregn skadade 80 superdyra Ferrari Monza

Här är jättemissen som skadade 80 Ferrari Monza SP-bilar. Efter Ferraris parad med 20-miljonersbilarna slog ett skyfall till. Oturligt nog har den superexklusiva sportbilen ingen sufflett.

Ferrari Monza SP1 och SP2 är Ferraris mest ikoniska modell som producerats de senaste åren. Bland de berömda ägarna finns kocken Gordon Ramsay, Zlatan Ibrahimovic och Per Gessle. Monza är den första modellen i den så kallade Icona-serien och får bara köpas av de bästa kunderna. Bilen har en V12-motor på 810 hästkrafter. Bilen är en så kallad Barchetta, en helöppen bil som varken har vindruta eller uppfällbart tak. Prislappen som ny var omkring 18 miljoner kronor, värdet idag är förmodligen över 20 miljoner kronor.

Häromveckan bjöd Ferrari in ägare till en stor parad i Milano. Cirka 80 bilar paraderade på gator och vägar. Efter den mäktiga uppvisningen körde ägarna sina bilar till Ferraris egen racerbanan Fiorano där de skulle köra på banan. 

Dessvärre slog ett skyfall till precis när 80 bilar totalt värda över 1,5 miljarder kronor parkerades. Ägarna rusade iväg för att ta skydd, men bilarna som inte har någon sufflett fick lämnas ute i hällregnet. Youtube-kalanen Varryx som var först med nyheten talar om att de 80 kundbilar ”förstörts” av Ferrari. Det påståendet är att gå lite långt, men helt klart är att bilarna knappast är byggda för att stå ute oskyddade i ösregn. 

Ferrari har släppt filmer från paraden som skedde i solsken, men incidenten med skyfallet har inte offentliggjorts. En anställd försöker till och med springa och stoppa den som filmar när bilarna lämnats åt sitt öde i ösregnet.