Jättemissen: Beställde 28 nya Tesla-bilar på hemsidan

Här är teknikstrulet som höll på att kosta en tysk bilköpare 15 miljoner kronor.
Av misstag råkade den tyska mannen köpa 28 stycken Tesla Model 3-bilar.

De flesta av oss har nog upplevt att vi råkat lägga för många exemplar av varor i kundvagnen, eller klickat om och om igen när datorn går segt. Plötsligt upptäcker vi att beställningen har gått igenom och att vi köpt för många biljetter eller exemplar av något vi nätshoppar. Men en tysk man slog troligen rekord häromdagen.

Mannen hade bestämt sig för att byta ut sin Ford Kuga mot en splitterny Tesla Model 3. Just nu betalar tyska staten ut extra bidrag till de som köper elbilar. Vid 21-tiden på kvällen loggade mannen in på Teslas hemsida för att lägga en beställning på en Model 3 med autopilot. Men inget händer när mannen ska lägga sin beställning. Så han trycker igen och igen och igen.

Till slut har han lyckats beställa 28 Model 3-bilar och 30 000 kronor har dragits från hans konto i reservationsavgifter. Totalt har mannen beställt bilar för 15 miljoner kronor.

Som tur var lyckades den panikslagne mannen att få tag på Teslas kundtjänst. De lyckas makulera alla ordrar och betala tillbaka de 30 000 kronorna i reservationsavgifter. Och till slut lyckades han lägga en ny beställning på en enda Tesla Model 3.