ID.Buzz kommer i sportigt GTX-utförande med fyrhjulsdrift

Volkswagen släpper nya ID.Buzz i ett GTX-utförande. Minibussen tros få fyrhjulsdrift och 299 hästkrafter. 

Gömt i ett pressmeddelande om att ID.4 GTX och ID.5 GTX får mer standardutrustning avslöjar Volkswagen att den elektriska minibussen ID.Buzz kommer i en sportig GTX-version. De avslöjar inga ytterligare detaljer, men sannolikt får den samma drivlina som ID.4 GTX, vilket innebär fyrhjulsdrift och 299 hästkrafter. Volkswagen bekräftar också att ID.3 kommer som GTX. 

40 procent av köparna vill ha GTX, då är det inte konstigt att Volkswagen även släpper en ID.4 GTX.

GTX-versionerna har hittills varit en enerom succé för Volkswagen och står för närvarande för 40 procent av försäljningen av ID-modellerna. 
– Framgången med ID.4 GTX och ID.5 GTX bekräftar vår strategi att positionera GTX-varumärket oberoende. Båda modellerna i sina respektive serier har en andel på nästan 40 procent. Vi kommer att kontinuerligt utöka detta varumärke och erbjuda en GTX-variant för varje ID. modell i framtiden – från ID.3  till ID. Buzz, säger, säger Silke Bagschik, chef för försäljning för ID-familjen, i ett pressmeddelande.

Men första ska den vanliga ID.Buzz lanseras, de första köparna i Sverige får bilen i höst, och då har den bakhjulsdrift och 204 hästkrafter, välbekant från ID.4.