Här slår Porsche 911 Turbo S nytt rekord

Jodå, Porsche 911 Turbo S är en grymt snabb bil – snabbare än McLaren 720S. Beviset får vi i Carwows senaste dragrace.
– Ingen bil har kört 400 meter så snabbt, konstaterar Mat Watson bakom Porscheratten.

Det har varit många dragrace det senaste året i Carwows Youtube-kanal. Skälet är förstås att det lockar väldigt många tittare: hungern efter att se snabba bilar verkar vara omåttlig i coronatider när vi inte kan åka på några race. Vi får helt enkelt nöja oss med det som bjuds i datorn.

Och visst är det en spännande match att se nya Porsche 911 Turbo S mäta alla sina 650 hästkrafter mot en McLaren 720S?
Den brittiska superbilen har en 4.0 liters dubbelturbomatad V8 som ger 720 hk och ett vridmoment på 770 Nm, och är dessutom 200 kilo lättare än Porschen. På papperet bör ju McLaren vinna racet, eller..?

Du kanske kan en del om Porschen nu? Vi på CarUp har skrivit en del senaste veckorna – och det är sannerligen en imponerande kärra att rapportera om.
Bilen drivs av en ny 3,8-liters boxermotor med dubbla turboaggregat som utvecklar 478 kW (650 hk), 51 kW (70 hk) mer än föregångaren.
Det maximala vridmomentet är nu 800 Nm (en ökning med 50 Nm). Den åttastegade dubbelkopplingslådan (PDK), specifik för Turbo-modellen, minskar accelerationstiden från 0 – 100 km/tim till 2,7 sekunder (en minskning med 0,2 sekunder), medan toppfarten, 330 km/tim, är oförändrad.

Porsche har stolt förklarat att den nya motorn dessutom har en helt omarbetad laddluftkylare och piezo-insprutare, som väsentligt förbättrar bilens respons, effekt, vridmoment och varvvillighet.

Märktes alla förbättringar i Carwows dragrace? Jod, bilen gjorde 400 meter på 10,1 sekunder.
– Ingen bil har kört sträckan så snabbt, konstaterar Mat Watson bakom Porscheratten.

Porschen var betydligt snabbare i starten, två gånger om dessutom. Men till McLarens försvar ska sägas att den brittiska superbilen vann racet med rullande start. 
– Jag var ju snabb i starten även den här gången, men sen swishade McLaren bara förbi, säger Mat Watson.

Köp din Porsche 911 online

Senaste nytt