Här avtäcker Red Bulls Max Verstappen en ny Ferrari

Max Verstappen vann Formel 1-VM överlägset i en Red Bull. Det hindrar honom inte från att köra en Ferrari privat. Här drar han täcket av en Ferrari SF90 med 1000 hästkrafter. 

Max Verstappen blev världsmästare i Formel 1 under 2022 efter 15 historiska segrar i sin Red Bull. Aldrig tidigare har någon förare vunnit så många Grand Prix under en säsong. Tvåan Charles Leclerc i Ferrari hade aldrig någon chans. 

Men privat verkar det vara Ferrari som gäller för Max Verstappen. Ferrariföraren Carlos Sainz bytte nyligen sin Volkswagen Golf mot en Ferrari 812, och Verstappen verkar inte vilja vara sämre. 

@andrea_masina Max verstappen ritira la sua Ferrari a Montecarlo 🇲🇨 #ferrari #montecarlo #luxury #supercar #ferrariclub #monaco ♬ orijinal ses – Nusr_et

Nyligen blev han filmad i Monte Carlo när han tycks köpa en ny Ferrari. Verstappen drar täcket av en Ferrari SF90 med 1000 hästkrafter, en av Ferraris absolut snabbaste modeller. Redan tidigare har den flygande holländaren en Ferrari Monza SP2 i sitt garage. 

Den nya bilen har en V8-motor med dubbelturbo i kombination med en laddhybriddrivlina. De 1000 hästkrafterna är tillräckligt för att bilen ska göra 0-100 km/h på 2,4 sekunder och toppar 340 km/h. Red Bull har nog lätt att förlåta Verstappen för kärleken till konkurrentens bilar, de bygger, än så länge, inga gatlegala bilar.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester