Här förstör han sin splitternya Hummer EV efter bara 15 km

Hummer EV är världens tyngsta SUV – men ändå en av den snabbaste elbilarna på marknaden. Den enorma vikten kan bli en fälla för bilen när den körs i terräng.  Youtubern Mondi hann bara köra sin splitternya Hummer i 15 km innan den förstördes i en krasch. 

Nya GMC Hummer EV väger 4410 kg, något som gör den till världens tyngsta bil före nya Volvo EX90. Bilen kan kännas smidig med sina 1000 hästkrafter och en acceleration upp till 100 km/h på bara tre sekunder. Men effekten och vikten skapar enorma krafter. Youtubern Edmond Mondi fick erfara att tyngden kan ställa till det rejält.

Bilen tas ut i terrängen på en av de första provkörningarna. Hummern som ska vara en av världens mest kompetenta terrängbilar kör ner i ett stort potthål i vägen som Edmond Mondi har missat. Stöten skadar den enormt tunga bilen, och orange kylvätska väller ut från bilen. 

Dessutom har stöten slagit ut höger bakhjul och förstört Hummerns bakhjulsstyrning. Enligt Mondi har ramen dessutom blivit böjd, vilket reser frågetecken om bilen verkligen pallar med vikten på 4410 kg. Incidenten visar att det finns fysiska begränsningar med enormt tunga bilar. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester