Här är rekordbilen – största polisbilen någonsin i Sverige

Annons

Här är polisens nya rekordbil – aldrig tidigare har Sverige haft en större polisbil – 12 meter lång och 26 ton tung. 
Mercedes Actros-lastbilen ska transportera poliser och polishästar till stora publikhändelser. 
– Det blir ett lyft från föregående lastbil där vi hela tiden fått vara utomhus, säger polisryttaren Gry Henning. 

Rytteriet2020

SKÅNE: DEN STÖRSTA "POLISBILEN" HITTILLSPolisrytteriets nya lastbil rullar snart ut på vägarna. I den transporteras polishästarna när de ska ut på uppdrag för att patrullera i södra Sverige och delta vid händelser som drar till sig många människor, till exempel demonstrationer, konserter och fotbollsmatcher.Polisryttaren Gry Henning visar upp polislastbilen som är störst i polismyndighetens fordonspark.

Publicerat av Polisen nordvästra Skåne Onsdag 9 september 2020

Idag är det dags för premiärturen med vår nya, fina hästtransport.

Publicerat av Polisen Stockholm – rytteriet Lördag 12 september 2020

Polisen i nordvästra Skåne visar nu upp sin nya superlastbil i sociala medier. Det handlar om en Mercedes Actros-lastbil som rymmer både poliser och hästar. Polishästarna transporteras i bussen inför stora uppdrag i södra Sverige som demonstrationer, konserter och fotbollsmatcher.Även polisrytteriet i Stockholm har fått ett exemplar av superbussen. 

Annons

De nya Mercedes Actros-lastbilarna är 12 meter långa och väger 26 ton.  De har en en dieselsexa på 476 hk. Åtta polismän och sex hästar får plats i lastbilen.

Polisryttaren Gry Henning har fått stor uppmärksamhet i sociala medier när hon visar upp polislastbilen som är störst i polismyndighetens fordonspark.

Annons

– Det finns utrymme för en inre ledningsplats med dator och tv. Det är ett lyft från föregående lastbil, berättar hon bland annat. 

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *