Här är Dubai-polisens nya bil – hyllas av Elon Musk

En polisbil helt i Elon Musks smak. Polisen i Dubai har nu en Tesla Cybertruck till sitt förfogande – modellen ansluter till en minst sagt dyrbar samling polisbilar.
Dubai-polisen har lagt till Tesla Cybertruck, den moderna elbilen med futuristisk design, till sin lyxiga patrullflotta, skriver Dubai Police på X. 

Det har varit en stor hysteri kring Tesla Cybertruck sedan den lanserades. Elbilen är gjord i rostfritt stål, har en unik geometrisk design och har blivit populär bland många kändisar. Nu ska den dessutom stoppa brottslingar i Förenade arabemiraten då modellen är den senaste förstärkningen till Dubai-polisens bilflotta. 

Cybertrucken har en wrap i grönt och vitt med den klassiska blåljus uppsättningen på taket för att matcha resten av Dubais polisbilar.
Dubai-polisen har lagt till Tesla Cybertruck, den moderna elbilen med futuristisk design, till sin lyxiga patrullflotta, skriver Dubai Police på X.

Chansen att få åka Cybertruck i Dubai är ganska liten, även om du gör dumheter. Bilen används till stor del för uppvisning.

Både Teslas vd Elon Musk och Cybertruck själva verkar uppskatta initiativet från polisen i Dubai. Musk själv svarade “Cool” under inlägget från polisen i Dubai och Cybertruck-kontot skrev “Mycket coolt att se – tack för förtroendet”. 

Trots sin ökade status bland bilälskare är det fortfarande svårt för Tesla Cybertruck att bli en stjärna bland Dubai-polisens bilar. Andra modeller som de har tillgängliga är Bugatti Veyron, Lamborghini Urus Performante, Aventador, Audi R8 Coupe V10, Bentley Continental GT, Mclaren MP4-12C, Aston Martin One-77, Mercedes-AMG GT63 S och Maserati Granturismo. 

Ifall Cybertruck skulle vara en bra polisbil även utanför Dubai kan man undra. Bilen har i alla fall egenskaper som passar in bra för jobbet. Bland annat har det gott om plats för utrustning och verktyg på sitt flak. Baksätet är rymligt och skulle lätta gå att anpassa för att frakta bovar. Den rostfria plåten är dessutom skottsäker och ska stå emot många olika typer av ammunition.
LÄS MER: