Gör om testet – och avslöjar Teslas bluff

Porsche-ägare kan andas ut. Här är filmen som bevisar att Teslas film var en bluff. Tesla Cybertruck med en Porsche på släp är inte snabbare än en Porsche 911. 

Under leveranseventet av Tesla Cybertruck i slutet av förra året visade Elon Musk upp en film som har fått stor uppmärksamhet. 
– Cybertruck kan dra en Porsche 911 över en kvartsmil snabbare än Porsche 911 kan köra själv, sade Elon Musk efter att ha visat en film där en Cybertruck med en Porsche på släp drog ifrån en Porsche 911. Filmen har ifrågasatts flertalet gånger, men nu är bluffen helt avslöjad. Tidningen MotorTrend har nämligen låtit göra om testet.

– Vi har faktagranskat biltillverkare och testat bilar i 75 år på MotorTrend , och för att tro på Teslas påstående behövde vi inte bara se den med våra egna ögon utan också köra den med våra egna fötter och händer. Så det är vad vi har gjort. Vi hyrde en dragstrip, radade upp två exempel på den långsammaste nya 911 du kan köpa, säkrade samma släpvagn som Tesla använde och lånade Out of Specs 845-hk Tesla Cybertruck . Sedan tävlade vi, skriver MotorTrend. 

MotorTrend och Engineering Explained gjorde om Teslas test och fick helt andra resultat i verkligheten.

MotorTrend ställde först den långsammaste Porsche 911:an som går att köpa mot Cybertruck. Det är en Porsche 911 Carrera T med manuell växellåda. Den klarar 0-100 km/h på drygt fyra sekunder. Dessutom tankades den full av MotorTrend. De kopplade marknadens lättaste biltransport bakom Cybertruck. Det är samma släp som Tesla använde, som egentligen inte är godkänd för att dra vikten av den Porsche 911 som ställdes på släpet. 

Cybertruck hade 94 procents laddning när tidningen ställde den mot Porsche 911. De ställde bilarna sex gånger mot varandra i ett dragrace över en kvarts engelsk mil, 402 meter. Och det slutade med att Porschen vann samtliga sex gånger med relativt betryggande material. Du kan se dragracen i Engineering Explaineds video härintill. 

Tesla egen reklamfilm som avslöjats som en bluff.

Porschen klarade kvartsmilen på mellan 12,2 och 12,5 sekunder i de olika dragracen. Tesla hade relativt jämna resultat och behövde 12,7 sekunder. En teori som förts fram av Engineering Explained är att Tesla bara filmade en åttondels engelsk mil i sin film. MotorTrend lät testa även det. Då blev det jämnt. Men det visade sig att Porsche 911 Carrera T slog Cybertruck fyra av sex gånger även över en åttondels engelsk mil. 

Därmed måste Tesla på något sätt ha bluffat med filmen där en Cybertruck med en Porsche på släp kör ifrån en Porsche 911. 
– Även om Tesla ursprungligen hade avslöjat att det bara arrangerade ett lopp på en åttondels mile, är videon som ses av kunder, fans och nyfikna observatörer mycket missvisande, skriver MotorTrend. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester