Gessles nya superköp: Räikkönens Ferrari från F1

Per Gessle har köpt något verkligt unikt till sin Ferrari-samling. En tvättäkta Formel 1-bil från 2008 finns nu i Gessles samling. 
– Kimi Räikkönen har kört den, det året som Ferrari blev konstruktörsvärldsmästare, säger Per Gessle. 

Per Gessle har redan en av Europas förnämsta Ferrarisamlingar som han visar upp på Hotel Tylösand i Halmstad. Totalt äger stjärnan Ferrari-bilar för över 100 miljoner kronor som står utställda på hotellet. Nu har de nio Ferraribilarna fått celebert sällskap i form av en tvättäkta Formel 1-bil. 

I dagarna har Per Gessle avtäckt en Ferrari F2008 Formel 1-bil från 2008, senaste året Ferrari blev konstruktörsmästare. Den har körts av Kimi Räikkönen, som året efter blev F1-mästare. Det går inte att ta miste på Per Gessles stolthet när han avtäcker den nya bilen på Instagram. 

Per Gessle avtäcker sin Ferrari F2008 från Formel 1 i sitt Ferrarimuseum i Tylösand.

– Min fru Åsa och jag var nere hos Ferrari i Maranello. Vi besökte fabriken och såg dessutom deras underbara samling av historiska Formula 1-bilar. Jag sa till en av cheferna att om de någon gång vill sälja en bilarna så kan vi tänka oss att köpa till vår samling på Hotel Tylösand. Det dröjde ett halvår sen dök möjligheten upp att skaffa en ”Show Car”, finländaren och världsmästaren Kimi Räikkönens F2008, en bil som var mycket framgångsrik och gjorde att Ferrari vann 2008 års ”Constructor’s Championship”, säger Per Gessle via Hotel Tylösands hemsida. 

Ferrari F2008 debuterade som namnet antyder år 2008 och är Ferraris senaste bil att vinna konstruktörsmästerskapet. Bilen kördes i 18 F1-lopp och segrade 8 gånger. F2008 har en V8 på 2,3 liter som ger 765 hästkrafter. Vikten är 605 kg inklusive förare.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester