Nu visar Per Gessle upp sina otroliga bilar: ”Så blev jag såld på Ferrari”

Nu visar Per Gessle för första gången upp sina finaste Ferraribilar offentligt. Han berättar också om sitt passionerade intresse för bilar i allmänhet och Ferrari i synnerhet.
– Det var Ferrari Dino som fick mig att bli såld på Ferraribilar, säger Gessle.

Per Gessle har köpt ytterligare en exceptionell Ferrari till sin samling, avslöjade Carup igår. En Ferrari Daytona SP3 för 22 miljoner har tagit plats i stjärnans garage. Nu kommer nyheten att du har chansen att se flera av stjärnans Ferrari-bilar. De ställs ut på Hotell Tylösand utanför Halmstad i en ny byggnad ”The Front house”. Samlingen kallas passande nog för ”The Joyride Collection” och är med det senaste tillskottet värd minst 120 miljoner kronor.

– Det var Ferrari Dino som fick mig att bli såld på Ferraribilar. Tony Curtis körde en röd Dino i ”Snobbar som jobbar” och på innerkonvolutet till George Harrisons ”Living In The Material World”-album ser man alla musiker ha picknick i hans trädgård och i bakgrunden står det en brun Dino. Det var något att fantisera om för en tonåring i Vilshärad, säger Per Gessle.
LÄS MER: Per Gessle slog till på ny Ferrari för 22 miljoner

Per Gessles bilar kommer att finnas i en permanent utställning i bottenplanet på den nya hotelldelen. Det är i första hand Ferrari, men även andra bilar kan förekomma. Stjärnan lovar unika upplevelser för alla med minsta intresse för exklusiva bilar. 

– Mitt bilintresse började när jag var liten och fick se bilderna på John Lennons psykedeliskt målade Rolls-Royce. Snacka om inspiration – en sådan ville man ju ha. Men just då fick jag nöja mig med att samla på Corgi Toys-leksaksbilar och bygga upp Scalextric-bilbanan med min storebror Bengt, säger Per Gessle i ett utskick från Hotel Tylösand där han är delägare. 

Även den nya konferenslokalen går i bilarnas tecken. Den har döpts till Ronnie Peterson Lounge och är inredd som en hyllning till den legendariska svenska racingstjärnan. Den nya hotelldelen har premiär den 1 maj. Både de 39 nya hotellrummen och konferenslokalen är designade av Åsa Gessle. 

Per Gessle är i år aktuell med en ny Gyllene Tider-skiva. Första singeln släpptes förra veckan och i sommar blir det stor Sverigeturné under parollen Hux Flux.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester