Galna Volvo Amazonen med V8 på 5,3 liter och dubbla turbo

Här är Amazonen som väcker uppmärksamhet var den än visar sig. Simo från Örebro har byggt om Volvokombin med en 5,3-liters V8-motor med dubbelturbo, rapporterar Speedhunters

En av bilarna som väckte störst uppmärksamhet under Gatebil-finalen på Mantorp tidigare i höstas var en Volvo Amazon, ombyggd till shooting brake, starkt inspirerad av Chevy Nomad. Bilen uppmärksammas nu stort av Speedhunters och har tidigare setts i Bilsport i en annan tappning. 

Ägaren Simo Kiviniemi från Stora Mellösa utanför Örebro har nu byggt om Amazonen med en Chevrolet V8-motor på 5,3 liter. Bilen har dubbla turbos och Amazonen har galna 800 hästkrafter på drivhjulen. 

Bilen är lackerade i klassik Californiavit lackering, men under skalet är det mesta utbytt. Framtill finns bromsok från Jaguar, medan skivor från Volvo 240 sätter stopp för bilen baktill. Växellådan kommer från BMW 530. 

Amazonens originalmätare som är graderad till 180 km/h sitter kvar i bilen, men den lär inte förslå långt, men det finns även en digital mätare som räcker betydligt längre. 

Enligt Speedhunters är Simos mål att köra nio sekunder på kvartsmilen, men även att använda bilen för drifting.