Framtidens Audi – en fyradörrars TT?

Det är 25 år sedan Audi TT visades upp för första gången. Nu börjar rykten cirkulera om att tyska tillverkaren funderar på att återskapa den ikoniska modellen.
Se bilderna på ”Audi GT Concept” som kan bli en ny succé i modern tappning.

Det var på bilsalongen i Frankfurt 1995 som Audi chockade med ett sportbilskoncept som få sett maken till – en hypermodern men samtidigt klassisk tolkning av en ny folksportbil.
TT-konceptet var en liten, knubbig coupé med starka designmässiga band till 30-talets oslagbara monster-racerbilar från Auto Union. Världen häpnade, munnar vattnades och Audi hade inget annat val än att sätta underverket i produktion.
Idag har den gått från att vara en trendbil till att bli en designklassiker som alla känner igen.
Audi har kallat TT för en ikon och jämfört den gärna med Porsche 911.

Man verkar vara så stolt att bilen kanske dyker upp i framtiden, fast i modernare form.
Det är en brittisk bildesigner – Jordan Gendler – som skapat ”Audi GT Concept” i sin dator och sen lagt upp skisserna på sociala medier. Men än så länge finns inga uppgifter om att Audi nappat och vill diskutera en framtida utveckling. Rykten har visserligen kommit och gått senaste åren om en fyradörrars TT, men inget konkret har läckt ut.

”Jag blev snabbt en av alla TT-fans när bilen kom” berättar Jordan Gendler. ”De runda linjerna och den tidlösa designen har gjort att bilen åldrats väldigt väl”.

Gendlers variant av en fyradörrars TT har visserligen en del likheter med originalet, men till största delen har designen rusat iväg åt en coupé-liknande form, inte minst bakdelen av bilen där även långa bakljus följer dagens nya trend.
En intressant detalj är den tvådelade karossen – den övre delen har metalliclack och nedre delen är klädd i kolfiber. Och som sagt, den största skillnaden är att konceptbilen har fyra dörrar.
Kanske är A7 det närmaste man kommer det här konceptet, även om A7 har kantigare och mer geometriska former.
”Jag brukar normalt inte rita hjul, men jag tycker att det här däcken och fälgarna passar till en sån här typ av bil” kommenterar Jordan Gendler.

Nu får vi hoppas att Audi vill återuppliva TT – i ny spännande form.

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *